Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

21 januari 2021 door Jannes Wiersema

Van het westen uit af en toe zon en geleidelijk afnemende wind.

In het oosten is het bewolkt en valt er nog regen, maar van het westen uit klaart het op. In de middag komen er met name in het westen en noorden enkele buien voor. In de avond wordt het bewolkt en gaat het van het zuidwesten uit regenen. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestenwind is aanvankelijk (vrij) krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig met eerst nog zware windstoten. Gedurende de dag neemt de wind geleidelijk in kracht af naar matig tot vrij krachtig, aan zee naar (vrij) krachtig, het laatst in het noordelijk kustgebied. In de avond wordt de wind in het zuiden en oosten zwak en veranderlijk, maar later in de avond kan in Limburg weer een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind opsteken.

Afgelopen nacht en vroege ochtend veel wind

Komende nacht is het bewolkt en trekt een gebied met regen noordoostwaarts over het land. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C vlak aan zee en 2°C lokaal landinwaarts. De wind wordt geleidelijk overal zuidwestelijk en is zwak tot matig, aan zee af en toe (vrij) krachtig.

Morgen is er af en toe zon en blijft het droog. De middagtemperatuur wordt zo’n graad of 7 en de zuidwestelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig.

Vooruitzichten
Wisselvallig met van tijd tot tijd regen of buien, met name in het oosten en zuiden soms mogelijk ook (natte) sneeuw. Maximumtemperaturen iets onder normaal.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 28 januari tot en met donderdag 04 februari
Wisselvallig met 70% kans op een overgang naar maxima boven het langjarig gemiddelde. De kans op een koud weertype aan het einde van de periode bedraagt 20-30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn