Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

26 januari 2021 door Jannes Wiersema

Af en toe zon en een lokaal een bui.

Er zijn vandaag zonnige perioden, maar komen er ook nog enkele (winterse) buien voor. In de avond raakt het bewolkt en in de loop van de avond gaat het in het westen regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind draait in de loop van de dag naar zuid tot zuidwest en is overwegend matig. In de avond wordt de wind langs de kust (vrij) krachtig.

Met name gisterochtend mooi licht winters weertype

Komende nacht breidt de neerslag zich uit over de rest van het land. Verder landinwaarts zal de regen op veel plaatsen overgaan in (natte) sneeuw, mogelijk dat er daardoor in het (noord)oosten een tijdelijk sneeuwdek van 1-3 cm kan ontstaan. De minima liggen rond het vriespunt bij een matige, langs de kust (vrij) krachtige, zuid- tot zuidwestenwind.

Morgenochtend trekt het gebied met regen en (natte) sneeuw naar het oosten weg en wordt het droger. Er blijft wel vrij veel bewolking en lokaal kan er nog een enkele (winterse) bui voorkomen. De maxima lopen uiteen van 3°C in het noordoosten tot 8°C in het zuidwesten. De wind draait in de loop van de dag naar noordwest en blijft matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust.

Vooruitzichten
Van tijd tot tijd regen of een bui, met name in het oosten en zuiden soms kans op (natte) sneeuw. In de nacht en ochtend lichte vorst. Na donderdag tot en met het weekend iets lagere temperaturen, onder normaal en een iets rustiger weerbeeld.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 02 februari tot en met dinsdag 09 februari
Geleidelijk iets minder wisselvallig en temperaturen rond de normaal (70-80% kans hierop).

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn