Thursday 21 October
Weerman Jannes Wiersema

27 januari 2021 door Jannes Wiersema

Af en toe regen, in het noordoosten vanochtend (natte) sneeuw.

Het is vandaag bewolkt met soms wat regen of een lichte bui. In de ochtend valt er in het noordoosten (natte) sneeuw die aanleiding kan geven tot gladheid. De maxima lopen uiteen van 3°C in het noordoosten tot 8°C in het westen. De zuidwestelijke wind draait in de loop van de dag naar west tot noordwest en blijft matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust.

Tegen de ochtend begon het te sneeuwen

Komende nacht komen er in het noorden enkele opklaringen voor. Lokaal kan hier een mistbank ontstaan. Elders is het zwaar bewolkt en in de loop van de nacht gaat het in het zuidwesten regenen. De minima lopen uiteen van -1°C in opklaringen tot 4°C in het zuidwesten. De wind is zwak tot matig en komt uit uiteenlopende richtingen.

Donderdag overdag regent het op veel plaatsen, alleen het uiterste noorden blijft mogelijk droog. In de noordelijke helft kan de regen overgaan in natte sneeuw. In de loop van de middag en avond neemt de neerslag in activiteit af en aan het einde van de avond is het op de meeste plaatsen droog. Er is een groot verschil in temperatuur, in het noorden wordt het niet warmer dan 3°C, in het zuiden wordt het 10°C. De wind draait naar oost en is zwak tot matig. In het zuiden draait de wind in de middag naar westelijke richtingen, langs de Zeeuwse kust komt dan een krachtige wind, 6 Bft, te staan.

Vooruitzichten
Geregeld zon, maar ook af en toe regen, in het noordoosten soms mogelijk (natte) sneeuw. Begin volgende week tijdelijk droger en kouder.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 03 februari tot en met woensdag 10 februari
Geleidelijk iets minder wisselvallig. Later in de periode toenemende kans op maximumtemperaturen beneden het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn