Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

03 februari 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag bewolkt en regenachtig.

Vandaag is het overwegend bewolkt en in de loop van de ochtend gaat het van het zuidwesten uit regenen. In het noordoosten is het eerst nog nevelig. In de middag wordt de neerslag met name in het zuiden buiig van karakter, in het zuidoosten is een enkele klap onweer niet helemaal uitgesloten. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7°C op de Wadden tot lokaal 12°C in het zuidoosten. De wind is zuid- tot zuidwestelijk en overwegend matig. In de middag gaat de wind uit uiteenlopende richtingen waaien. In de avond wordt de wind westelijk en neemt daarbij toe tot matig of vrij krachtig, langs de kust vrij krachtig, mogelijk krachtig. In het zuidoosten kunnen er dan mogelijk windstoten voorkomen rond 70 km/uur.

Gisteren eind vd middag viel er ca 2 cm sneeuw in No Groningen

In de nacht trekt de regen geleidelijk naar het oosten weg en klaart het van het westen uit op. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust soms vrij krachtig. In het uiterste noordoosten is de wind zwak en variabel.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden maar is er ook af en toe ruimte voor de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 10°C. De zuid- tot zuidwesten wind is overwegend matig. Later in de middag en avond draait de wind geleidelijk naar zuid tot zuidoost.

Vooruitzichten
Vrijdag zacht en regenachtig. In het weekend een overgang naar winters weer met af en toe (natte) sneeuw, overdag temperaturen rond het vriespunt en in de nacht lichte tot matige vorst.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 10 februari tot en met woensdag 17 februari
De eerste dagen temperaturen ruim onder het langjarig gemiddelde, met in de nachten en ochtenden overwegend lichte tot matige vorst. Er zijn perioden met zon en de dagelijkse neerslagkans ligt rond 50%. De kans is vrij groot (ca. 70%) dat de temperatuur in de loop van de periode oploopt naar waarden rond of iets boven normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn