Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

16 februari 2021 door Jannes Wiersema

Vrij veel bewolking en af en toe regen, vanmiddag soms ook zon.

Vanochtend is het bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land valt af en toe regen. Verder is het in de noordelijke helft van het land nevelig met op de Waddeneilanden eerst ook mist. Vanmiddag is het overal droog en kan hier en daar de zon soms even doorbreken. Aan het einde van de middag en in de avond trekt een gebied met regen van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot 12°C in het zuiden van Limburg. Nabij grote wateroppervlakken blijft de temperatuur beduidend achter. De zuidelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond wordt de wind zuidwest.

In de nacht naar woensdag is er tamelijk veel bewolking en komt er een enkele bui voor. Vooral in het noorden is het nevelig en lokaal komt er mist voor. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 6°C en de zuidwestelijke wind is matig.

Morgen is het overwegend bewolkt en is er een enkele bui mogelijk. De middagtemperatuur ligt tussen de 8°C in het noorden en 11°C in het zuiden van het land. Nabij grote wateroppervlakken blijft de temperatuur achter. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer af en toe krachtig.

Vooruitzichten
Aanvankelijk vrij zacht en op donderdag nog af en toe regen. In het weekeinde overgang naar droog, zonnig en zeer zacht lenteweer met maxima die oplopen naar ca. 15°C, in het zuidoosten nog iets hoger. Nabij grote wateroppervlakken blijft het aanmerkelijk frisser.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 23 februari tot en met dinsdag 02 maart
Aanvankelijke grote kans (ca. 80%) op droog, vrij zonnig en (zeer) zacht weer. Later in de periode geleidelijk minder zacht, de kans op neerslag neemt toe naar 20-30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn