Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

17 februari 2021 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en zon, vanmiddag en vanavond af en toe regen.

Vanochtend hebben we te maken met wolkenvelden, maar soms is ook de zon te zien. Het is op de meeste plaatsen droog. Vanmiddag en vanavond kan er met name in het noorden en westen af en toe regen vallen of een bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt tussen 8°C in het noorden en 12°C in het zuidoosten van het land. Op de Waddeneilanden en vlak langs het IJsselmeer blijft de temperatuur duidelijk achter. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer af en toe (vrij) krachtig. Vanavond draait de wind geleidelijk naar zuid.

Komende avond en nacht is er veel (hoge) bewolking en blijft het droog. De minima liggen rond 5°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidenwind.

Morgen wordt de bewolking dikker en in de loop van de middag gaat het van het zuidwesten uit regenen. In de avond wordt het van het westen uit droog en klaart het breed op. De maximumtemperaturen komen uit tussen 9°C in het uiterste noorden en lokaal 14°C in het zuidoosten. Aan de lijzijde van grote wateroppervlakken waar nog smeltend ijs aanwezig is, blijft de temperatuur enkele graden achter. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Later in de middag en in de avond draait de wind van het westen uit naar west tot zuidwest en neemt iets af.

Vooruitzichten
Vrijdag nog enkele wolkenvelden en met ca. 11°C vrij zacht. Vanaf zaterdag zonnig en zeer zacht lenteweer met maxima van ca. 15°C, in het zuidoosten enkele graden hoger. Op de Waddeneilanden en nabij het IJsselmeer blijft het door het koude water aanmerkelijk frisser. Maandag mogelijk tijdelijk iets minder zacht. Het blijft zo goed als droog.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 24 februari tot en met woensdag 03 maart
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op droog, vrij zonnig en (zeer) zacht lenteweer. Later in de periode geleidelijk minder zacht, de kans op neerslag neemt toe naar 20-30%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn