Monday 25 October
Weerman Jannes Wiersema

20 februari 2021 door Jannes Wiersema

Geleidelijk zonnig, droog en zeer zacht.

Vanochtend zijn er veel wolkenvelden, maar het is vrijwel overal droog. In de loop van de ochtend wordt het van het zuidwesten uit zonnig, wel blijft er wat sluierbewolking aanwezig. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C in het noorden en rond 17°C in het zuiden, waarmee het zeer zacht is voor de tijd van het jaar. Op de Wadden blijft de temperatuur enkele graden achter vanwege het koude water en de ijsrestanten in de omgeving. De zuidelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer matig tot vrij krachtig. Vanavond neemt de wind langzaam iets af.

Komende nacht is het op wat hoge sluierbewolking na vrij helder. De temperatuur daalt naar circa 5°C. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig, vlak aan zee soms vrij krachtig.

Morgen is er wat hoge sluierbewolking aanwezig maar de zon komt hier vrij makkelijk doorheen. Het blijft droog. De middagtemperatuur varieert van 14°C in het noordwesten tot 17°C in het zuiden. Opnieuw blijft de temperatuur op de Wadden enkele graden achter. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig.

Vooruitzichten
Vrij zonnig en zeer zacht lenteweer met maxima van ca. 16°C, in het zuidoosten enkele graden hoger. Op de Waddeneilanden en nabij het IJsselmeer blijft het door het koude water aanmerkelijk frisser. Het blijft droog. Vrijdag wordt het minder zacht en is er een kleine kans op wat regen.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 27 februari tot en met zaterdag 06 maart
Grote kans op voortzetting van het rustige en meest droge weertype. De kans op temperaturen rond of boven normaal neemt geleidelijk af tot 70%, met 30% kans op een duidelijk kouder weertype. De neerslagkans neemt toe naar 20-30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn