Thursday 21 October
Weerman Jannes Wiersema

23 februari 2021 door Jannes Wiersema

Droog, zeer zacht en geleidelijk meer zon.

Vanochtend overheerst aanvankelijk de bewolking. In de middag breekt de zon van tijd tot tijd door, maar in het noorden en noordwesten blijft de bewolking waarschijnlijk overheersen. Het wordt landinwaarts opnieuw zeer zacht met temperaturen van 15 tot 18°C. In de noordwestelijke helft van het land wordt het met 11 tot 15°C wat minder zacht. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig, mogelijk vrij krachtig langs de noordwestkust.

In de avond en nacht is er alleen sluierbewolking aanwezig. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer matig tot vrij krachtig, op de Wadden mogelijk krachtig.

Morgen wordt het een vrij zonnig. Met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 15°C in het noorden tot ca. 19°C in het zuiden en oosten wordt het bijzonder zacht. De zuid- tot zuidwestenwind is overwegend matig, in het noordwestelijk kustgebied (vrij) krachtig.

Vooruitzichten
Donderdag zonnig, droog en zeer zacht, met maxima van ca. 15°C. Vanaf vrijdag wordt het minder zacht en met name op vrijdag is er een kleine kans op wat regen. Overdag is het vaak zonnig, in de nachten vriest het soms licht en is er kans op mist.

Vooruitzichten lange termijn
Dinsdag 02 maart tot en met dinsdag 09 maart
Grote kans op voortzetting van het rustige en meest droge weertype. De kans op temperaturen rond of boven normaal neemt geleidelijk af tot 70%, met 30% kans op een duidelijk kouder weertype. De dagelijkse neerslagkans ligt in de orde van 30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn