Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

26 februari 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag perioden met zon.

De dag begint in het zuidoosten bewolkt en in Limburg valt eerst nog wat regen. Elders wordt het vrij zonnig met landinwaarts enkele stapelwolken en de eerste uren lokaal mogelijk een mistbank. In de loop van de ochtend breekt ook in het zuidoosten de zon door. In de tweede helft van de avond kan er lokaal al een mistbank ontstaan. De middagtemperatuur ligt rond 10°C en de noordwestelijke wind is overwegend matig. Landinwaarts is de wind aanvankelijk zwak en westelijk.

Komende avond en nacht zijn er opklaringen en ontstaat er op veel plaatsen mist. Plaatselijk kan de mist verkeersbelemmerend zijn. Het koelt af naar rond het vriespunt en de zwakke wind is overwegend westelijk.

Morgen trekt de mist later in de ochtend op en breekt op steeds meer plaatsen de zon door, vooral in de middag. De middagtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De zwakke tot matige wind komt uit richtingen tussen noordwest en noordoost.

Vooruitzichten
Rustig en overwegend droog weer met zonnige perioden en kans op mist in de nacht en vroege ochtend.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 05 maart tot en met vrijdag 12 maart
Er is ca. 60% kans op een overgang naar wisselvallig weer. De kans op het aanhouden van het droge weertype is ongeveer 40%. Ca. 60% kans op temperaturen (iets) onder normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn