Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

02 maart 2021 door Jannes Wiersema

Zonnig, in het noorden eerst mist en laaghangende bewolking.

De dag begint in het noorden met mist en lage bewolking, elders is het zonnig. De mist en lage bewolking lossen van het zuiden uit op.

In het Waddengebied kunnen mist en laaghangende bewolking hardnekkig aanwezig blijven. Het wordt zacht, de maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C op de Waddeneilanden tot lokaal 16°C in het zuiden van Limburg. Indien de mist en bewolking in het Waddengebied hardnekkig blijven zal de temperatuur daar rond 5°C blijven steken. De wind komt uit oost tot zuidoost en is zwak tot matig.

In de nacht naar woensdag is er weinig bewolking, wel kan er met name in de noordelijke helft van het land (dichte) mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C in het noordoosten tot +3°C in het zuiden. Er staat een zwakke zuid- tot zuidoostenwind.

Morgenochtend lost de mist op de meeste plaatsen geleidelijk op en is er veel ruimte voor de zon. Het Waddengebied en de noordwestelijke kust zullen waarschijnlijk de hele dag te maken blijven houden met mist en laaghangende bewolking. De temperatuurverschillen zijn groot, de maxima lopen uiteen van +4°C in het noordwestelijk en noordelijk kustgebied tot lokaal 17°C in Limburg. De meest zwakke wind draait geleidelijk naar een zuidwestelijke richting. In de loop van de middag en avond draait de wind van het noordwesten uit naar een noordwestelijke richting, laaghangende bewolking kan zich dan ook verder landinwaarts uitbreiden. In de avond wordt het in het zuidwesten bewolkt en gaat het af en toe regenen.

Vooruitzichten
Donderdag eerst nog regen. Daarna zonnige perioden en vrij koud met ’s nachts lichte, in het weekeinde lokaal matige vorst.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 09 maart tot en met dinsdag 16 maart
Grote (80%) kans op overgang naar wisselvallig weer met meer wind en temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn