Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

03 maart 2021 door Jannes Wiersema

Eerst mistbanken. In de kustgebieden lage bewolking, elders zon.

In de ochtend komt in de westelijke en later ook in de noordelijke kustprovincies mist en laaghangende bewolking voor. In de middag lossen deze deels weer op, vlak aan zee blijven mist en bewolking hardnekkig. Elders is er naast sluierbewolking veel ruimte voor de zon. Het blijft tot aan de avond overal droog. De temperatuurverschillen zijn groot, de maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C aan de noordwestkust tot lokaal 17°C in Limburg. De overwegend zwakke wind draait geleidelijk naar een zuidwestelijke richting. In de loop van de middag en avond draait de wind van het noordwesten uit naar een noordwestelijke richting, de laaghangende bewolking kan zich dan ook over de rest van het land uitbreiden. Bovendien kan het in de avond in de zuidelijke helft gaan regenen.

In de nacht naar donderdag is er veel bewolking en valt er af en toe regen, alleen in het noorden blijft het waarschijnlijk droog. Tegen de ochtend kan er verder naar het noorden ook wat natte sneeuw vallen. Verder is het met name in de zuidelijke helft van het land nevelig met lokaal ook mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 1°C in het noorden en 6 °C in het uiterste zuiden. Er staat een zwakke, langs de kust en op het IJsselmeer matige wind uit noord tot noordoost.

Morgen overdag is het bewolkt en valt er af en toe regen, verder naar het noorden eerst ook natte sneeuw, maar deze blijft niet liggen. In het noorden blijft het waarschijnlijk droog. In de loop van de middag bereiken opklaringen het Waddengebied. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog en hebben we te maken met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat een overwegend matige wind uit noordelijke richtingen.

Vooruitzichten
Zonnige perioden en vrij koud met ’s nachts lichte, in het weekeinde op veel plaatsen matige vorst. Na het weekeinde meer bewolking en toenemende kans op regen.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 10 maart tot en met woensdag 17 maart
Grote (90%) kans op wisselvallig weer met rond het midden van de week mogelijk veel wind.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn