Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

04 maart 2021 door Jannes Wiersema

Bewolkt, lokaal mist en vooral in het zuiden af en toe regen.

Het is bewolkt en in het zuiden eerst nog mistig. Vooral in het zuiden valt af en toe regen. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen droog. In de avond klaart het van het noorden uit op. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C en er staat een overwegend matige wind uit noordelijke richtingen.

Komende avond en nacht is het in het zuiden bewolkt en daar kan nog wat regen vallen, elders is het helder en droog. Tegen het eind van de nacht is het vrijwel overal opgeklaard. In het noorden wordt het -3°C, onder bewolking blijft het aanvankelijk boven het vriespunt. De meest noordelijke wind is zwak, langs de kust en boven het IJsselmeer matig.

Morgen is het eerst zonnig maar in de loop van de ochtend drijven er in het noorden en midden enkele wolkenvelden vanaf zee het land binnen. Het blijft wel droog. De noordelijke wind wordt zwak tot matig, aan zee matig en de middagtemperatuur blijft rond 6°C steken.

Vooruitzichten
Zonnige perioden en vrij koud met ’s nachts lichte, in het weekeinde plaatselijk matige vorst. Na het weekeinde meer bewolking, vooral ’s nachts aanmerkelijk minder koud en woensdag flink wat regen, mogelijk ook veel wind.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 11 maart tot en met donderdag 18 maart
Eerst grote (90%) kans op wisselvallig weer met donderdag mogelijk veel wind. In en na het weekeinde neemt de kans op meestal droog en rustig weer toe naar 50%. Temperaturen meestal rond normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn