Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

08 maart 2021 door Jannes Wiersema

Meest droog en bewolkt. Vanavond regen

Vanochtend is er vrij veel bewolking maar blijft het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag gaat het in het noordwesten regenen, in de avond breidt de regen zich verder over het land uit. De middagtemperatuur komt uit rond 6°C. De wind draait naar het zuidwesten en is zwak tot matig.

In de nacht naar dinsdag regent het aanvankelijk overal, met in het noordoosten eerst kans op natte sneeuw. Gladheid wordt daarbij niet verwacht. In de loop van de nacht wordt het in het noordwesten droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +1°C in het noordoosten tot 4°C in het zuidwesten. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust mogelijk vrij krachtig.

Dinsdag overdag wordt het in het noorden in de loop van de ochtend droog, in het zuiden kan er tot in de middag lokaal wat lichte regen of een bui vallen. In de avond wordt het overal droog. In de ochtend is het bewolkt, maar in de loop van de middag komen er van het westen uit enkele opklaringen. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zwakke tot matige wind komt een noordwestelijke richting.

Vooruitzichten
Overgang naar wisselvallig en soms onstuimig weer. Donderdag kans op (zeer)

Vooruitzichten lange termijn
maandag 15 maart tot en met maandag 22 maart
Waarschijnlijk (60% kans) rustiger en droger weer. De kans op zacht lenteweer met zonnige perioden bedraagt ca. 30%. Er is ook een 40% kans op voortzetting van het wisselvallige weer.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn