Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

09 maart 2021 door Jannes Wiersema

Vanuit het noordwesten droger, mogelijk vanmiddag wat zon.

Het is bewolkt en op veel plaatsen valt er (mot)regen. Deze regenzone trekt in de loop van de ochtend zuidoostwaarts weg, maar vooral het zuiden blijft gevoelig voor een enkele bui. In het noordwesten kan de zon soms even doorbreken. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De matige wind draait naar het (noord)westen.

In de komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C, in het noordoosten mogelijk -1°C. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig, aan zee mogelijk vrij krachtig.

Morgenochtend kan de zon soms nog even doorbreken, maar van het westen uit neemt de bewolking al snel weer toe. In de loop van de middag begint het in het westen te regenen. In de avond breidt dit regengebied zich over het hele land uit. De maximumtemperatuur komt uit rond 7°C. De zuid(west)enwind neemt later op de dag toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar hard, 7 Bft.

Vooruitzichten
Wisselvallig met soms veel wind. Donderdag grote kans op (zeer) zware windstoten. Middagtemperaturen rond 10°C en ’s nachts ruim boven nul.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 16 maart tot en met dinsdag 23 maart
Waarschijnlijk (60% kans) rustiger en droger weer. Er is ook een 40% kans op voortzetting van het wisselvallige weer. Middagtemperaturen meest waarschijnlijk rond, later beneden, 10°C.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn