Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

15 maart 2021 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien.

Het is vandaag wisselend bewolkt en komen er verspreid over het land enkele lichte buien voor. In de avond wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig. In de middag is de wind in het Waddengebied en op het IJsselmeer tijdelijk krachtig, 6 Bft.

De Komende avond en nacht begint licht tot half bewolkt, maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe. Het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De noordwestenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig.

In de tweede helft van dinsdagochtend begint het in het zuidwesten te regenen. Deze regen breidt zich in de loop van de dag oostwaarts uit, maar bereikt het noordoosten waarschijnlijk niet. De regen houdt een groot deel van de dag aan, pas in de avond wordt het van het noorden uit geleidelijk droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De noordwestenwind is matig. In de middag neemt de wind van het zuidwesten uit af naar zwak en komt dan uit richtingen tussen west en noord. In het zuidwesten draait de wind naar zuidoost en zou in Zeeland mogelijk tijdelijk kunnen aantrekken naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de loop van de avond wordt de wind overal noordelijk en zwak tot matig.

Vooruitzichten
De eerste dagen blijft het nog (licht) wisselvallig met wat regen of een bui, maar geen grote hoeveelheden. Donderdag is er een kleine kans op (zware) windstoten. Aanvankelijk liggen de temperaturen rond 8°C en ’s nachts rond het vriespunt. Vanaf vrijdag wordt het meest droog en kouder, met lichte, mogelijk matige, vorst in de nachten. Op vrijdag is er een kleine kans op wat winterse neerslag.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 22 maart tot en met maandag 29 maart
Aanvankelijk meest droog met temperaturen die onder de normaal liggen. Op de langere termijn neemt de kans op een overgang naar zachter weertype geleidelijk toe tot 60-70%. Tegen het einde van de periode nemen ook de neerslagkansen toe tot 30-40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn