Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

17 maart 2021 door Jannes Wiersema

Meeste plaatsen bewolkt en af en toe (mot)regen, No opklaringen en zon.

Op de meeste plaatsen is het bewolkt met soms wat lichte (mot)regen of een enkele bui. Van het noorden uit ook opklaringen met de zon. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De noord- tot noordwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig en aan de westkust mogelijk soms krachtig 4 – 6 Bft.

Komende avond en nacht zijn er naast opklaringen ook wolkenvelden aanwezig. In de loop van de nacht neemt de bewolking in het westen weer toe en kan er lokaal wat lichte regen vallen. In het oosten kunnen in opklaringsgebieden enkele mistbanken ontstaan. Minima lopen uiteen van iets beneden het vriespunt in het oosten tot 5°C in het westen van het land. Er staat een zwakke, aan zee matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Morgen overdag is er veel bewolking en regent het af en toe. Maxima liggen rond 6°C. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige noordelijke wind, waardoor het fris zal aanvoelen.

Vooruitzichten
Overwegend droog en soms wat zon. Vrij koud met in de nacht lichte vorst, zaterdag en zondag dieper landinwaarts mogelijk matige vorst. Na het weekend oplopende temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 24 maart tot en met woensdag 31 maart
De kans op voortzetting van het droge en rustige weertype ligt rond 70%. Aanvankelijk ligt de temperatuur rond de normaal, later in de periode waarschijnlijk enkele graden boven de normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn