Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

21 maart 2021 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en vrijwel overal droog.

Vanochtend is het bewolkt en kan het lokaal licht regenen. Vanmiddag komt de zon vooral in het midden en zuiden af en toe tevoorschijn en is het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur varieert van 7°C in het noorden tot 9°C in het zuiden. De noordwestenwind is matig, in de kustprovincies af en toe vrij krachtig, aan de noordkust eerst af en toe krachtig, 6 Bft.

In de avond en komende nacht zijn er wolkenvelden, waar mogelijk lokaal wat lichte regen uit valt. In langdurige opklaringen kan een enkele mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van lokaal 1°C in opklaringen tot ca. 5°C aan zee. De wind draait geleidelijk naar west tot noordwest en neem af naar zwak tot matig.

Morgenochtend overheerst de bewolking, in de loop van de dag breekt de zon af en toe door. Het is overwegend droog, maar lokaal kan het even licht regenen. De middagtemperatuur komt uit op 8 à 9°C. De noordwestelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten
Eerst droog en rustig weer met af en toe zon. Aan het einde van de week meer wind en vrijdag grote kans op regen. Wat hogere temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 28 maart tot en met zondag 04 april
Eerst nog wisselvallig met af en toe regen, na het weekeinde grote (70%) kans op overgang naar droog en rustig weer met temperaturen boven normaal, begin april rond normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn