Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

30 maart 2021 door Jannes Wiersema

Zonnig en warm lenteweer.

Het is vandaag vrij zonnig is het zonnig, hoewel er ook wat sluierbewolking overtrekt. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot 23°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidelijke richtingen.

In de komende nacht is het onbewolkt en daalt de temperatuur naar 3°C plaatselijk in het noorden tot 8°C in het zuiden. De wind wordt zuidoostelijk en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Morgen is het opnieuw zonnig en komt de maximumtemperatuur uit op 17°C op de Wadden tot 24°C in het zuiden, zeer lokaal is een zomerse 25°C niet uit te sluiten. In de loop van de middag en in de avond komt er van het westen uit wat sluierbewolking en het blijft droog. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig. In de middag gaat de wind in de kustgebieden vanaf zee waaien.

Vooruitzichten
Donderdag vooral in het zuiden nog zonnig en warm met maxima van ruim 20 °C, van het noorden uit meer wolkenvelden en dalende temperaturen. Vanaf vrijdag een beduidend kouder weertype met meer bewolking en temperaturen iets beneden het langjarig gemiddelde, het blijft tot en met zondag waarschijnlijk droog. Na het weekeinde wisselvallig met af en toe regen.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 06 april tot en met dinsdag 13 april
Waarschijnlijk een wisselvallig weertype met een 60% kans op neerslag, de maximumtemperaturen liggen meestal iets beneden het langjarig gemiddelde. Later in de verwachtingsperiode waarschijnlijk weer oplopende temperaturen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn