Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

06 april 2021 door Jannes Wiersema

Guur met talrijke winterse buien.

Vandaag is het wisselend bewolkt met talrijke (winterse) buien. Tussen de buien door loopt de temperatuur op naar maximaal 6°C, maar in intensieve buien daalt deze tot dichtbij het vriespunt. In de vroege ochtend kan tijdens en na een winterse bui nog plaatselijke gladheid optreden. De west- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, soms hard, 7 Bft.

Komende nacht trekt een neerslaggebied van noord naar zuid over het land. In de kustprovincies valt de neerslag voornamelijk als regen. Verder landinwaarts sneeuwt het eerst enige tijd en die sneeuw kan blijven liggen waardoor het plaatselijk glad kan worden. Later gaat de sneeuw ook landinwaarts in regen over, al duurt dat in het zuidoosten tot in de ochtend. De minima liggen tussen 4°C aan de kust en iets onder nul in het zuidoosten. De west- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, aan de kust hard tot stormachtig 7-8 Bft, met aan de west- en noordwestkust zware windstoten.

Woensdag is het wisselend bewolkt met enkele buien, soms nog met hagel of natte sneeuw. In de avond nemen de buien in aantal en activiteit af. Tussen de buien door wordt het maximaal een graad of 7. De wind is noordwestelijk, matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, eerst nog hard, 7 Bft. In de avond neemt de wind langzaam af.

Vooruitzichten
Aanhoudend vrij koud en wisselvallig met vooral zaterdag kans op neerslag van betekenis.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 13 april tot en met dinsdag 20 april
Grote kans (ca. 70%) op een overwegend droog weertype met hogere temperaturen, later in de periode waarschijnlijk tot boven het langjarig gemiddelde. Rond 30% kans op voortzetting van het vrij koude en wisselvallige weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn