Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

09 april 2021 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden, in het noorden af en toe regen.

In het noorden is er veel bewolking waaruit af en toe lichte regen valt. In het zuiden is er sluierbewolking waar de zon soms nog doorheen komt, het blijft daar droog. De maxima lopen uiteen van 7°C in het Waddengebied tot lokaal 14°C in het zuidoosten. De wind is matig uit een zuidwestelijke richting, in de avond wordt de wind zwak en variabel.

In de nacht naar zaterdag is het op veel plaatsen bewolkt en in het zuidoosten regent het enige tijd. In het noorden klaart het op, en is een mistbank mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5 graden in het zuiden tot rond het vriespunt in het noorden van het land. De wind is zwak tot matig en komt hoofdzakelijk uit een noordoostelijke richting.

Morgen is er in het midden en zuiden veel bewolking, in het noorden schijnt de zon eerst nog door de hoge bewolking. In de ochtend regent het al in het zuiden van het land en deze regen breidt zich verder noordwaarts uit. In het uiterste noorden blijft het tot de avond droog. De maximumtemperatuur ligt in het noorden rond 8°C, in de aanhoudende regen in het zuiden wordt het niet warmer dan een graad of 5. De oost- tot noordoostenwind wordt matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vooruitzichten
Zondag bewolkt en nog wat regen. Daarna overwegend droog en perioden met zon. Overdag minder koud, maar ’s nachts grote kans op lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 16 april tot en met vrijdag 23 april
Grote (70%) kans op rustig en droog weer. 30% kans op wisselvallig weer. De kans op temperaturen rond of boven normaal neemt toe naar ongeveer 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn