Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

11 april 2021 door Jannes Wiersema

Regenachtig, van het westen uit droger.

Het is bewolkt en op veel plaatsen valt er nog regen of motregen. In de Limburgse heuvels is er kans op natte sneeuw. Van het westen uit wordt het op steeds meer plaatsen droog en klaart het iets op. De middagtemperatuur is ongeveer 6°C. De noord- tot noordwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer eerst nog krachtig tot hard.

Komende nacht zijn er opklaringen en is het aanvankelijk vrijwel overal droog. Plaatselijk kan een mistbank ontstaan. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en drijven er in het westen enkele winterse buien vanaf zee binnen, mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, aan zee rond 4°C. De wind wordt westelijk en neemt af naar zwak tot matig.

Morgen is er af en toe zon en breiden de buien boven het westen zich landinwaarts uit. Soms hebben de buien een winters karakter en ook neemt de kans op een klap onweer toe. De middagtemperatuur komt uit rond 8°C, tijdens buien kan de temperatuur plaatselijk dalen naar enkele graden boven nul. De wind wordt west tot noordwest en is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten
Overwegend droog en perioden met zon. Overdag minder koud, maar ’s nachts grote kans op lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 18 april tot en met zondag 25 april
Grote (70%) kans op rustig en droog weer. 30% kans op wisselvallig weer. De kans op temperaturen rond of iets onder normaal ligt rond de 50%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn