Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

15 april 2021 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en een enkele bui.

Het is wisselend bewolkt met lokaal een bui. Plaatselijk komt eerst nog een mistbank voor. Van het noorden uit klaart het op, maar later vanochtend en vanmiddag ontstaan er stapelwolken. Lokaal kan een stapelwolk uitgroeien tot een bui, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind wordt noordoostelijk en matig, aan de zuidwestkust later op de dag mogelijk vrij krachtig.

Komende avond en nacht is het vrijwel onbewolkt. Zeer lokaal is er kans op een mistbank. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C aan zee tot circa -1°C landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind.

Morgen ontstaan er stapelwolken die in de avond weer oplossen. Het blijft droog. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 12 graden bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Vooruitzichten
Rustig en droog, maar temperaturen (ruim) onder het langjarig gemiddelde. Met name dinsdag is er een kleine kans op wat regen.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 22 april tot en met donderdag 29 april
Wisselend bewolkt, iets meer wind en vrij lage neerslagkansen (dagelijks rond 30%). De kans op temperaturen boven het langjarige gemiddelde stijgt naar circa 30%, maar de kans op het aanhouden van het koele weer is 50%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn