Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

16 april 2021 door Jannes Wiersema

In het (zuid)oosten enkele wolkenvelden. Elders zonnig.

Het is vrijwel onbewolkt, maar in het oosten en zuidoosten drijven enkele wolkenvelden vanuit Duitsland binnen. Later vanochtend ontstaan er stapelwolken die in de avond weer oplossen. Het blijft droog. De maximumtemperatuur komt uit rond 12°C bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

In de nacht naar zaterdag is het opnieuw vrij helder. De noordelijke wind is matig, vlak aan zee vrij krachtig en de minimumtemperatuur varieert van 3°C in het westen tot rond het vriespunt in het oosten van het land.

Zaterdag begint zonnig maar al gauw ontstaan er weer stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar 12-13°C, vlak aan zee blijft het enkele graden koeler. De noordelijke wind is matig, vlak aan zee vrij krachtig en in de middag draait de wind aan de westkust naar noordwest.

Vooruitzichten
Aanvankelijk rustig en droog, met temperaturen net iets onder het langjarig gemiddelde. Na het weekend af en toe regen en temperaturen rond het langjarig gemiddelde. Vanaf woensdag liggen de temperaturen weer enkele graden onder normaal en is het overwegend droog.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 23 april tot en met vrijdag 30 april
Wisselend bewolkt, iets meer wind en vrij lage neerslagkansen (dagelijks rond 30%). De kans op temperaturen boven het langjarige gemiddelde stijgt naar circa 20-30%, maar de kans op het aanhouden van het koele weer is 60%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn