Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

17 april 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag flink wat zon, langs de noordkust eerst ook wat laaghangende bewolking en droog.

Vanochtend begint op de meeste plaatsen met veel zon, maar in de loop van de dag ontstaan er stapelwolken. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C aan de kust tot 14°C verder landinwaarts. De noordelijke wind is matig, vlak aan zee vanmiddag vrij krachtig. In de middag draait de wind aan de westkust tijdelijk naar noordwest.

Komende nacht zijn er brede opklaringen aanwezig waarin enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 3°C in het westen tot rond het vriespunt in het oosten. De noord tot noordwestenwind is zwak tot matig.

Morgen drijven er van het oosten uit wolkenvelden het land binnen. Naast deze wolkenvelden is er ook ruimte voor de zon. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar met name in het oosten is een bui niet uitgesloten. De noordelijke wind is matig, langs de westkust draait de wind in de middag weer tijdelijk naar noordwest. De middagtemperatuur loop op naar 12°C langs de westkust tot lokaal 15°C in het oosten.

Vooruitzichten
Wolkenvelden en kans op lichte regen, soms ook zon. De temperatuur ligt rond het langjarig gemiddelde, vanaf woensdag waarschijnlijk weer enkele graden onder de normaal.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 24 april tot en met zaterdag 01 mei
Wisselend bewolkt, iets meer wind en vrij lage neerslagkansen (dagelijks rond 30%). De kans op het aanhouden van het koele weer is 60%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn