Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

18 april 2021 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden, lokaal een bui.

De dag begint op veel plaatsen mistig, met uitzondering van het noordelijk kustgebied, Zeeland en Limburg. In de loop van de ochtend lost de mist op waarna de zon gaat schijnen. Van het oosten uit trekken echter ook af en toe wolkenvelden over het land. Verder ontstaan er stapelwolken, die in het oosten en zuidoosten zeer lokaal tot een lichte bui kunnen uitgroeien. Aanvankelijk is de wind veranderlijk en zwak, in de middag noordelijk en overwegend matig. Langs de westkust draait de wind in de middag weer tijdelijk naar noordwest. De middagtemperatuur loopt op naar 12°C langs de westkust tot lokaal16°C in het oosten.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en opklaringen. Vooral in de oostelijke helft is een enkele regenbui mogelijk. De minimumtemperatuur varieert van 3°C in opklaringsgebieden tot omstreeks 5°C onder de bewolking. Er staat een zwakke, aan zee af en toe matige noordelijke wind.

Morgen is het wisselend bewolkt en komen er vooral in het zuiden enkele buien voor. In de middag kan bij deze buien onweer voorkomen. De maximumtemperatuur komt uit tussen 15 en 17°C. De zwakke, aan zee matige wind komt uit richtingen tussen noord en oost en kan in de middag tijdelijk van zee waaien.

Vooruitzichten
Wolkenvelden, soms ook zon en lokaal een bui. De temperatuur ligt boven het langjarig gemiddelde, vanaf donderdag juist enkele graden daaronder.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 25 april tot en met zondag 02 mei
Wisselend bewolkt en vrij lage neerslagkansen (dagelijks rond 30%). De kans op het aanhouden van het koele weer is 80%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn