Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

21 april 2021 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden, later meer zon.

Vanochtend is het aanvankelijk op veel plaatsen nevelig en komt lokaal een mistbank voor. Verder zijn er naast opklaringen ook wolkenvelden, waaruit in het noorden mogelijk wat lichte (mot)regen valt. Vanmiddag en vanavond klaart het van het noorden uit op en blijft het vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C op de Wadden tot 16°C in het zuidoosten, bij een matige, aan de kust vrij krachtige noordenwind. Mogelijk wordt de wind langs de westkust in de loop van de dag krachtig.

Komende nacht zijn er brede opklaringen, het noorden blijft gevoelig voor wolkenvelden vanaf zee. Het blijft droog. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt landinwaarts tot 5°C in het noordelijk kustgebied. De wind is zwak tot matig, op de Wadden mogelijk vrij krachtig, en komt uit noordwestelijke richting. In het zuiden is de windrichting noord tot noordoost.

Donderdag overdag zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog. Met een middagtemperatuur van circa 11°C is het vrij koud voor de tijd van het jaar. De wind is zwak tot matig en komt uit noordelijke richtingen.

Vooruitzichten
Perioden met zon en overwegend droog. Vooral de eerste dagen vrij koel voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 28 april tot en met woensdag 05 mei
De kans is vrij groot (60%) dat de temperatuur geleidelijk rond het langjarig gemiddelde komt te liggen. De dagelijkse neerslagkans neemt daarbij snel toe naar 40-60%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn