Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

22 april 2021 door Jannes Wiersema

In de noordelijke helft van het land wolkenvelden, elders ook zonnige perioden.

Vandaag zijn er vooral in de zuidelijke helft van het land zonnige perioden, in het noorden en midden zijn er met name vanochtend ook wolkenvelden. Het blijft overal droog. De temperatuur varieert aan het begin van de ochtend van -2°C plaatselijk landinwaarts tot 6°C in het noordelijk kustgebied. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 13°C plaatselijk in het zuiden. De noordelijke wind is zwak tot matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig.

In de komende nacht verandert er weinig aan dit beeld en beperken de wolkenvelden zich tot de noordelijke helft. In de zuidelijke helft blijft het breed opgeklaard en kan het plaatselijk nevelig worden. De minima liggen rond het vriespunt, in het noordwestelijk kustgebied rond 5°C. De wind is zwak, langs de kust matig, en komt uit noordelijke richtingen.

Morgen overdag is er veel zon en ontstaan er stapelwolken. In het noordoosten blijven er enkele wolkenvelden aanwezig. De maxima lopen uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 14°C in het zuiden, bij een zwakke tot matige noord- tot noordwestenwind.

Vooruitzichten
Perioden met zon en droog. Woensdag kans op enkele buien. De temperatuur ligt enkele graden beneden het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 29 april tot en met donderdag 06 mei
De kans is vrij groot (60%) dat de temperatuur iets beneden het langjarig gemiddelde blijft. De dagelijkse neerslagkans neemt daarbij snel toe naar 40-60%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn