Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

23 april 2021 door Jannes Wiersema

Enkele wolkenvelden, verder ook af en toe zon en droog.

De ochtend begint met brede opklaringen en vooral in het midden en westen komen enkele mistbanken voor. Verder is het aanvankelijk koud met temperaturen die uiteenlopen van -3°C plaatselijk in brede opklaringen tot ca 5°C op de Wadden. Er komen flinke perioden met zon, maar vooral in het noorden, midden en oosten drijven ook enkele wolkenvelden over. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het Waddengebied tot plaatselijk 15°C in het zuiden, bij een zwakke tot matige noordelijke wind.

Ook in de nacht naar zaterdag zijn er vooral in het noorden wolkenvelden, elders is wat sluierbewolking aanwezig. Opnieuw kan een mistbank ontstaan. De wind varieert van noordwest in het noorden naar noordoost in het zuiden en is overwegend zwak. De minimumtemperatuur ligt in opklaringen plaatselijk rond -2°C, onder bewolking wordt het een graad of 4.

Zaterdag overdag lost een eventuele mistbank snel op. Er zijn verspreid over het land wolkenvelden maar ook perioden met zon. In de ochtend kan er in het noorden en oosten plaatselijk wat lichte motregen vallen. De wind wordt noord tot noordoost en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind later vrij krachtig. De middagtemperatuur komt in het zuiden rond de 13°C uit, in het uiterste noorden blijft deze bij een graad of 9 steken.

Vooruitzichten
Perioden met zon en aanvankelijk droog. Vanaf woensdag kans op een bui. De temperatuur ligt enkele graden beneden het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 30 april tot en met vrijdag 07 mei
De kans op temperaturen beneden het langjarig gemiddelde neemt geleidelijk af naar 50-60%. De dagelijkse neerslagkans neemt daarbij geleidelijk toe naar 40-70%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn