Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

26 april 2021 door Jannes Wiersema

Veel zon en droog, in het noorden en noordwesten wolkenvelden.

Vandaag wordt het op de meeste plaatsen een zonnige dag. In het (uiterste) noorden en noordwesten komen echter wolkenvelden voor. Het blijft droog. Na een koude nacht loopt de middagtemperatuur uiteen van 9°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 15°C in het zuiden. De wind komt uit noord tot noordoost en is zwak tot matig, aan de zuidwestkust later vrij krachtig.

Komende nacht is het helder. De minima liggen tussen 4°C aan de zuidwestkust en -2°C plaatselijk in het noorden. De wind is noordoostelijk, zwak, aan de kust matig.

Morgen is er veel zon met slechts enkele hoge wolkenvelden. De maxima lopen uiteen van 11°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 17°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig en draait naar oost tot zuidoost. Aan de kust wordt de wind in de middag noordelijk.

Vooruitzichten
Woensdag droog, flinke perioden met zon en tijdelijk zachter. Daarna koel met vooral donderdag en vrijdag kans op regen of buien.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 03 mei tot en met maandag 10 mei
Vrij grote (60-70%) kans op een wisselvallig weertype, 30-40% kans op een droger weertype. De middagtemperaturen blijven tot ver in de periode waarschijnlijk onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn