Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

15 mei 2021 door Jannes Wiersema

Veel bewolking, met regelmatig buien, verder vrij koel.

Afgelopen nacht zijn er in het midden van het land een paar buien ontstaan en deze trekken vanochtend geleidelijk noordwaarts. In de rest van het land is het nagenoeg droog en na het optrekken van de nevel is er soms wat ruimte voor de zon. In de loop van de ochtend neemt vanuit het zuiden echter de bewolking al snel toe en volgt buiige regen. Deze regenzone schuift in de loop van de dag geleidelijk naar het noorden, waarna het vanmiddag bijna overal bewolkt en regenachtig is. Er staat niet veel wind, zwak tot matig vanuit het zuidwesten, en de middagtemperaturen lopen op tot 12 of 13 graden aan de kust en tot nog maximaal 15 graden langs de oostgrens.

Vanavond en vannacht trekt de neerslag verder noordwaarts en wordt het in het zuiden op steeds meer plaatsen droog met een paar opklaringen. De zuidwestenwind trekt iets aan naar matig en het wordt niet kouder dan 7 graden in de opklaringen tot 10 graden aan de kust.

Morgen trekt er een lagedrukgebied ten westen van ons langs. In de ochtend is het in het zuiden en deels oosten op veel plaatsen eerst nog droog met wat ruimte voor de zon, in het midden en noorden vallen al enkele regen- en onweersbuien. In de loop van de dag neemt de buiigheid verder toe en wordt het ook in het zuiden en oosten nat. Regionaal kan flink wat regen vallen en is kans op een klap onweer. De zon laat zich soms ook even kort zien, maar de bewolking heeft duidelijk de overhand. De matige zuidwestenwind neemt in de loop van de dag iets af, tot windkracht 2 a 3, en het wordt 13 tot 17 graden.

Maandag trekt een lagedrukgebied over onze omgeving richting Denemarken. Daar omheen draaien nog steeds allerlei buiengebieden, waarbij het regionaal weer kletsnat kan worden en het ook kan onweren. Vooral aan de westkust is er soms ook wat ruimte voor de zon en het wordt 13 tot 15 graden.

Ook de dagen daarna blijft het wisselvallig, met dagelijks een aantal regen- en onweersbuien, maar tussendoor ook weer iets vaker zonneschijn. Er waait een stevige zuidwesten- tot westenwind en de middagtemperaturen schommelen dagelijks tussen 12 en 16 graden.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn