Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

16 mei 2021 door Jannes Wiersema

Opnieuw regen- en onweersbuien.

Vanochtend komen er al enkele buien voor, en in de loop van de ochtend worden dat er alleen maar meer en neemt de kans op hagel en onweer bij de buien toe. Tussen de buien door is er af en toe ruimte voor de zon.

Vanmiddag is er overal kans op regen- en onweersbuien, met kans op hagel. De meeste en zwaarste buien zijn voor het zuiden en oosten van het land. Er staat een matige zuidwestelijke wind, 4 beaufort. Aan de kust waait het soms vrij krachtig, 5 beaufort, in de loop van de middag neemt de wind wat in kracht af. Tussen de buien door laat de zon zich af en toe zien, de meeste zon is voor de kustgebieden. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12 graden in het noorden tot 16 graden in het zuidoosten. Daarmee blijft het te koud voor de tijd van het jaar.

Begin van de avond neemt de buiigheid tijdelijk even af, maar helemaal droog wordt het niet. In de loop van de avond en nacht neemt de kans op buien opnieuw toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7 graden aan het binnenland tot 10 graden in het zuidwesten.

Morgen trekt een lagedrukgebied over onze omgeving richting Denemarken. Daar omheen draaien nog steeds allerlei buiengebieden, waarbij het regionaal weer kletsnat kan worden en het ook kan onweren. Vooral aan de westkust is er soms ook wat ruimte voor de zon en het wordt 13 tot 15 graden.

Ook de dagen na morgen blijft het wisselvallig, met dagelijks een aantal regen- en onweersbuien, maar tussendoor ook weer iets vaker zonneschijn. Vooral woensdag krijgt de zon iets meer ruimte en zijn er tussendoor ook lange droge perioden. Er waait voortdurend een zuidwesten- tot westenwind en de middagtemperaturen schommelen dagelijks rond de 14 a 15 graden. (bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn