Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

25 mei 2021 door Jannes Wiersema

Verspreid buien, soms met onweer.

Vandaag komen verspreid over het land en het eerst in het noorden regen- en onweersbuien voor, maar tussendoor schijnt de zon ook van tijd tot tijd, het meest in het westen van het land. De meeste buien zijn later vandaag voor het binnenland. Het waait matig tot vrij krachtig, 4-5 beaufort uit het westen tot zuidwesten. Met een maximumtemperatuur van 13 tot 15 graden blijft het onverminderd koud voor de tijd van het jaar. Normaal is de maximumtemperatuur deze tijd van het jaar zo’n 19 graden.

Vanavond en vannacht valt nog een enkele bui, maar het zijn er veel minder en tussendoor zijn er lange droge perioden waarin het ook af en toe opklaart. Vooral in het noorden blijft het stevig doorwaaien. Het koelt af tot 7 of 8 graden.

Ook morgen wisselen zon en enkele buien elkaar af met vooral in het zuiden iets hogere temperaturen dan vandaag, omdat daar de minste buien en de meeste zonneschijn worden verwacht. In het noorden en midden vallen duidelijk meer buien en heeft de bewolking de overhand. Daar blijven de temperaturen met 12 of 13 graden het laagst, in het zuiden kan het 15 graden worden..

De dagen na woensdag neemt de wisselvalligheid af en komt de zon er vaker door. De wind neemt wat af, terwijl de temperatuur lijkt te gaan oplopen. Het blijft echter nog steeds relatief koel voor de tijd van het jaar.

Donderdag valt daarbij vooral in het oosten nog een enkele bui, vrijdag lijkt het voor het eerst sinds langere op de meeste plaatsen droog te blijven. In het zuiden kan het die dag voor de eerste keer plaatselijk 19 of 20 graden worden.

In het weekend lijkt de temperatuur dan eindelijk richting normale waarden voor deze fase van mei te stijgen. Op meerdere plaatsen kan de grens van 20 graden dan worden gehaald of overschreden. Ook lijkt het iets zonniger te worden, maar een vorm van onzekerheid in de weersverwachting is dan nog steeds wel aanwezig. (bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn