Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

29 mei 2021 door Jannes Wiersema

Regionaal eerst grijs, verder volop zonneschijn.

Met een hogedrukgebied boven ons hoofd is het ook vandaag weer fraai lenteweer, met veel zon en vrij normale middagtemperaturen voor de tijd van het jaar.

De dag begint vandaag vooral in het noorden met lage bewolking vanaf zee. In de rest van het land komt een lokaal mist of wat nevel voor. De grijzigheid wordt echter snel weggebrand door de opkomende zon en dan krijgt de zon vervolgens ook flink de ruimte. In het noorden kan het lokaal iets langer duren. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken, maar het blijft overal droog. De noordelijke wind is zwak tot matig van kracht, 2 tot 4 Beaufort, en het wordt vanmiddag 15 graden aan zee tot 20 graden in Brabant en Limburg.

Vanavond en vannacht is het vrij helder en de temperatuur daalt naar 4 tot 10 graden. Lokaal ontstaat een mistbank of wat nevel.

Morgen lost de plaatselijke mist snel weer op en is het verder zonnig. De wind draait in de loop van de dag naar het noordoosten en daarmee wordt het nog iets warmer dan vandaag, zo’n 19 tot 23 graden, alleen aan de kust is nog iets minder warm.

Maandag kan het kwik met een oostelijke wind in het zuidoosten al oplopen tot 24 graden en ook aan zee schommelt de temperatuur dan rond 20 graden. Er wordt droge lucht aangevoerd en er is dan ook volop ruimte voor zon en vrijwel geen bewolking.

Ook de rest van volgende week blijft het rustig weer, met veel zon en uiteindelijk nog hogere middagtemperaturen, regionaal tot een zomerse 25 graden, of zelfs nog wat meer. Wel neemt vanaf woensdagavond vanuit het zuiden de kans op regen en onweersbuien toe. (bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn