Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

01 juni 2021 door Jannes Wiersema

Morgen nog warmer dan vandaag.

Na deze eerste officiele zomerse dag van het jaar, blijft het ook vanavond en vannacht helder. In het noordoosten trekt af en toe wat bewolking vanuit Duitsland binnen, maar dit lost heel snel weer op. De temperatuur daalt tot een graad of 10.

Ook morgen blijft het zomers weer, met veel zon en nog hogere middagtemperaturen. In het binnenland wordt het 24 tot lokaal 29 graden (in het zuiden). Aan zee is het wat koeler. Wel is er een fractie meer bewolking aanwezig dan vandaag, vooral in het zuiden en oosten van het land. De kans op een (onweers)bui is klein, maar niet helemaal uitgesloten, vooral in de avond en dan in het noordoosten.

Donderdag komen weer wat storingen in zicht, die waarschijnlijk voor een paar forse (onweers)buien gaan zorgen. De grootste kans op buien is momenteel weggelegd voor de oostelijke helft van het land. Maar nog altijd is het overwegend zonnig. De maximumtemperaturen liggen met 21 tot 25 graden iets lager dan de dagen ervoor.

Vrijdag lijkt er weinig te veranderen ten opzichte van de donderdag. Er is kans op een (onweers)bui, maar nog steeds schijnt de zon regelmatig. Het wordt nog een fractie minder warm met in het binnenland maxima tot ngeveer 23 graden.

In het weekend houdt het zomerse weer met temperaturen tussen de 20 en 24 graden aan, alleen in het uiterste noorden is het soms wat koeler. De zon schijnt regelmatig. Er is ook kans op een heel lokale (onweers)bui, maar het grootste deel van het weekend lijkt droog te verlopen. (bron:weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn