Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

05 juni 2021 door Jannes Wiersema

In het noorden pittige regen- en onweersbuien.

Vanochtend hebben we te maken met veel bewolking, al laat de zon zich lokaal nog af en toe even zien. In het noorden komen pittige buien voor met onweer en veel neerslag. Plaatselijk valt ook hagel en kan in korte tijd 30-50 mm vallen. In de rest van het land is het droog of blijft het bij een enkel buitje. Er steekt een frisse noordwestenwind op en daardoor warmt het minder snel op dan afgelopen dagen.

Vanmiddag blijft de bewolking dik. Pas aan het eind van de dag kan in Zeeland de zon nog even goed doorbreken. Ook in het noorden is tegen de avond kans op wat zon. De meeste buien trekken in de loop van de middag naar Duitsland weg. De noordwestenwind is zwak tot matig in het binnenland en vrij krachtig soms aan zee, windkracht 2 tot 5. Het is minder warm dan afgelopen dagen met 15 graden aan zee, 18 in Utrecht en lokaal 23 graden in Twente.

Vanavond en vannacht kan in het noordoosten van het land nog steeds een bui voorkomen. Elders is het op de meeste plaatsen droog en in Zeeland klaart het op. Het koelt af naar 9 graden in Zeeuws-Vlaanderen tot 15 graden langs de oostgrens.

Morgen hebben we een tweedeling. In de oostelijke helft van het land en mogelijk ook het midden is het bewolkt en daar kan wat lichte regen vallen. In het westen, vooral in Zeeland, is het zonnig en droog. Waar de scheidslijn precies komt te liggen is nog onzeker. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden en daarmee is het aan de frisse kant, normaal is het begin juni 18-22 graden. De noordwestenwind is zwak tot matig in het binnenland en soms vrij krachtig aan zee, windkracht 2 tot 5.

Maandag is er nog steeds vrij veel bewolking en vooral in het oosten en zuidoosten kan wat regen vallen. Aan zee is het zo goed als droog en een stuk zonniger. De temperatuur ligt dan tussen 16 en 20 graden en daarmee is het fris.

Dinsdag is een overgangsdag. In het westen is er flink wat ruimte voor de zon. Het oosten heeft meer bewolking en daar kan nog steeds een buitje voorkomen. Het wordt al wat warmer met 18 tot 22 graden. Tegen de avond wordt het steeds zonniger.

Vanaf woensdag krijgen we weer een aantal dagen te maken met een hogedrukgebied. Het wordt droog en vrij zonnig. De temperatuur stijgt tot zomerse waarden met circa 25 graden. (bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn