Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

06 juni 2021 door Jannes Wiersema

Tweedeling: westen veel zon, oosten wolkenvelden.

In de westelijke helft van het land schijnt de zon vanochtend meteen volop, in de oostelijke helft is het bewolkt, regionaal wat nevelig en valt lokaal een drup motregen of een licht buitje. In de loop van de dag breekt ook in de oostelijke helft van het land af en toe door, alleen in het noordoosten blijft de bewolking overheersen. Er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind, 2 tot 4 Beaufort, en de maximumtemperatuur loopt vanmiddag uiteen van 17 graden aan de noordkust tot 22 graden in het zuiden.

Vanavond en vannacht is er vooral in het noordoosten nog veel bewolking aanwezig, in de rest van het land zijn er opklaringen en komt lokaal mist voor. Later in de nacht neemt de bewolking landinwaarts weer toe. In Zeeuws-Vlaanderen kan het afkoelen tot 9 graden, in Groningen is het minder koud met een graad of 12.

Morgenochtend hangt vooral in het binnenland opnieuw bewolking, in de kustprovincies is er meteen ruimte voor de zon. In de loop van de ochtend breekt de zon op steeds meer plaatsen door en ’s middags is het overal vrij zonnig. Landinwaarts ontstaan geleidelijk weer wat stapelwolken, maar het blijft overal droog. De maximumtemperatuur komt uit tussen 17 graden op de Waddeneilanden en 24 graden in het zuiden van het land. De wind draait naar het noorden en is zwak in het binnenland tot matig op de stranden, 2-4 Beaufort.

Vanaf dinsdag krijgen we te maken met de invloed van een hogedrukgebied. Het is droog met flink wat ruimte voor de zon, landinwaarts afgewisseld met een paar stapelwolken. Bij weinig wind wordt het dinsdag al wat warmer met 18 graden op de Wadden tot 24 graden in Brabant en Limburg. De dagen daarna stijgt de temperatuur weer gemakkelijk tot rond 25 graden. Op de stranden koelt het dagelijks flink af in de loop van de middag door zeewind.

In het weekend stijgt de kans op regen en wordt het waarschijnlijk gevoelig frisser. ( bron\; weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn