Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

06 juni 2021 door Jannes Wiersema

Op oosten na zonnig tot zonsondergang.

Vanavond schijnt in het westen en midden van het land de zon nog totdat ze ondergaat en ook in het oosten laat de zon zich op steeds meer plekken nog even zien.

Vannacht is er vooral in het noordoosten nog veel bewolking aanwezig, in de rest van het land is het overwegend helder en komt lokaal mist voor. Later in de nacht neemt de bewolking landinwaarts weer toe. In Zeeuws-Vlaanderen kan het afkoelen tot 9 graden, in Groningen is het minder koud met minima rond een graad of 12.

Morgenochtend is vooral in het binnenland opnieuw bewolking aanwezig, in de kustprovincies is er meteen ruimte voor de zon. In de loop van de ochtend breekt de zon ook op andere plaatsen steeds meer door.

Morgenmiddag is het overal vrij zonnig. Landinwaarts ontstaan geleidelijk weer wat stapelwolken, maar het blijft overal droog. De maximumtemperatuur komt uit tussen 17 graden op de Waddeneilanden en 24 graden in het zuiden van het land. De wind draait naar het noorden en is zwak in het binnenland tot matig op de stranden, 2-4 Beaufort.

Morgenavond is vooral het uiterste noorden van het land gevoelig voor wat bewolking, elders is het droog. In de nacht naar dinsdag is het op het noorden na op de meeste plekken helder, maar kan wel weer een mistbank ontstaan bij minima tussen de 8 en 12 graden.

Vanaf dinsdag krijgen we te maken met de invloed van een hogedrukgebied. Het is droog met flink wat ruimte voor de zon, vooral landinwaarts ook afgewisseld met een paar stapelwolken. Bij weinig wind wordt het dinsdag al wat warmer met 18 graden op de Wadden tot 24 graden in het zuiden en oosten. In het uiterste oosten kan een stapelwolk zeer lokaal uitgroeien tot een bui. In de nachten is er kans op wat nevel of een mistbank.

Woensdag verandert er aan het weerbeeld weinig; veel zonneschijn en enkele stapelwolken wisselen elkaar af en langs de oostgrens is een kleine kans op een bui. Het wordt nog een graadje warmer dan op de dinsdag en in het binnenland stijgt de temperatuur lokaal dan ook naar een zomerse 25 graden.

Ook de dagen daarna blijft het volop zonnig en droog, al komen er dagelijks wat vriendelijke stapelwolken voor. De maximumtemperatuur ligt steeds tussen de 19 en 26 graden. Op de stranden koelt het ’s middags steeds af als gevolg van zeewind.(bron: wer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn