Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

08 juni 2021 door Jannes Wiersema

Volgende stralende dag, in het N eerst laaghangende bewolking en nevelig.

Voorlopig blijven we onder invloed van hogedrukgebieden en houden we rustig, zonnig en warm zomerweer. Vanochtend is er vooral in het noorden mist en laaghangende bewolking aanwezig, elders blijft het bij een lokale mistbank en komt de zon snel door. In de loop van de ochtend komt ook in het noorden de zon uitbundig aan bod en wordt het overal een stralende dag. Landinwaarts ontstaan weer een paar stapelwolken. Bij maar weinig wind wordt het alweer wat warmer dan gisteren met 20 graden op de Wadden tot 26 graden in het zuiden en oosten. In de nacht is er weer kans op wat nevel of een mistbank.

Morgen verandert in het weerbeeld weinig; veel zonneschijn en enkele stapelwolken wisselen elkaar af en langs de oostgrens is er een zeer kleine kans op een bui. Het wordt nog een graadje warmer dan op de dinsdag en in het binnenland stijgt de temperatuur op meerdere plaatsen tot 26 graden.

Ook de dagen na woensdag blijft het volop zonnig en droog, al komen er dagelijks wat vriendelijke stapelwolken voor. De maximumtemperatuur ligt nog wat hoger met 21 graden op de Wadden tot plaatselijk 27 graden in het zuidoosten. Op de stranden koelt het ’s middags steeds af als gevolg van zeewind. In de nachten blijft het meestal (ruim) boven de 10 graden.

In het weekend nog steeds nauwelijks verandering. Mogelijk is er zaterdag een fractie meer bewolking, waardoor het soms een graadje minder warm is. Maar het zomerse weer lijkt voorlopig nog wel even aan te houden.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn