Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

11 juni 2021 door Jannes Wiersema

Meer bewolking dan voorgaande dagen.

Vanuit het westen trekken vandaag wolkenvelden het land in, maar in het oosten begint de dag nog met volop zonneschijn. In de vroege ochtend zijn daar lokaal wel wat mistbanken aanwezig, maar deze trekken snel weg.

In de loop van de dag trekt de bewolking vanuit het westen geleidelijk oostwaarts en er ontstaan stapelwolken, maar tussendoor blijft er ook nog ruimte voor de zon. In het noordoosten van het land kan lokaal een buitje vallen, maar de meeste plekken houden het droog. Er waait een zwakke tot matige zuidwestelijke wind en de middagtemperatuur stijgt tot 20 graden langs de noordkust en tot 27 graden in Limburg.

Vanavond en vannacht trekt een zwak koufront van noordwest naar zuidoost over het land en dat resulteert vooral in wolkenvelden. Het blijft op de meeste plekken droog en het wordt niet kouder dan 14 of 15 graden. De wind draait van zuidwest naar noordwest en trekt iets aan.

Morgen ligt het koufront nog steeds boven het land, maar beweegt in de loop van de dag richting Duitsland. Er trekken wolkenvelden over en vooral in het noordoosten valt een buitje. Vanuit het westen klaart het aan de achterzijde van het front geleidelijk op en komt de zon er steeds vaker door en met een meest matige noordwestelijke wind wordt het 17 graden op de Waddeneilanden tot 24 graden in Limburg.

Zondag ligt alweer een volgend hogedrukgebied boven ons land en is het weer helemaal helder. De zon schijnt volop en met weinig wind warmt het snel op naar 19 tot 25 graden.

Ook maandag tot en met woensdag is het stralend zomerweer, met maandag en woensdag in het zuiden mogelijk tropische temperaturen van 30 graden. Donderdag volgt een aantal stevige regen- en onweersbuien.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn