Sunday 28 November
Weerman Jannes Wiersema

19 juni 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag overdag zo goed als droog.

Vanochtend zijn er in het oosten opklaringen. In de rest van het land hangt wat lage bewolking en daaruit valt heel lokaal nog een licht buitje. Al snel wordt het helemaal droog en vanuit het oosten begint de bewolking dan ook steeds verder open te breken.

Vanmiddag zien we in het hele land een afwisseling van zon en wolken. Het is droog en met een naar noord draaiende wind wordt het in de kustgebieden niet meer zo warm, met daar 17 tot 20 graden. In het binnenland warmt het nog wel flink op, naar 22 tot 29 graden, in Limburg mogelijk lokaal nog net tot 30 graden als de zon even uitbundig schijnt.

In de loop van vanavond trekken vanuit het zuiden opnieuw een aantal regen- en onweersbuien het land in en deze kunnen regionaal weer zo’n 10 tot 30 millimeter neerslag loslaten. Ook kunnen bij die buien nog windstoten voorkomen tot 75 kilometer per uur. Vannacht koelt het af naar 14 tot 17 graden.

Morgen valt in de vroege ochtend nog een enkele regen- en onweersbui. Daarna is het zo goed als droog met een mix van zon en stapelwolken. De wind draait weer even naar het zuidwesten waardoor het opnieuw benauwder wordt. De temperatuur stijgt naar 19 tot 24 graden aan zee en 25 tot 28 graden in het binnenland. Tegen de avond kunnen vanuit het zuiden opnieuw enkele regen- en onweersbuien het land in trekken.

Na het weekend wordt het gematigd zomerweer met een mix van zon, wolken en enkele regen- en onweersbuien. Maandag wordt het lokaal in het zuiden nog zomers met een graad of 25, maar vanaf dinsdag is het overal gevoelig frisser met maxima rond een graad of 20.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn