Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

21 juni 2021 door Jannes Wiersema

Opnieuw regen.

De astronomische zomer begint kletsnat. Vooral in het oostelijk deel van ons land valt vandaag plaatselijk meer dan 50 mm. Verder wordt het nauwelijks warmer dan een graad of 16.

Vanochtend regent het volop in ons land. Met name in het oosten is de regen tamelijk intensief. De wind waait uit het noordoosten en is matig boven land en vrij krachtig tot krachtig langs de kust en op het IJsselmeer.

Vanmiddag regent het aanvankelijk nog steeds, maar later wordt het van het zuiden uit overwegend droog en klaart het geleidelijk wat op. Het wordt echter niet warmer dan een graad of 16: in het zuidoosten zijn echter nog maxima tot 18 of 19 graden mogelijk. De noordoostenwind is matig en langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vanavond en de komende nacht klaart het in het noorden en midden wat meer op. In de zuidelijke provincies blijft het bewolkt en valt een enkele bui niet uit te sluiten. De temperatuur zakt naar een graad of 11. In het bewolkte zuiden schommelen de minima rond 14 graden. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is zwak tot matig, langs de westkust af en toe vrij krachtig.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar de zon laat zich ook nu en dan zien. In het zuiden is en blijft het meest zwaar bewolkt en valt af en toe regen. Verder is het opnieuw vrij koel met maximaal 15 graden aan de kust tot 19 graden in het zuidoostelijk deel van het land. De noordoostenwind is matig en in het zuidwestelijk kustgebied vrij krachtig.

De dagen daarna is het eerst droog met nu en dan zon. Op vrijdag en zaterdag neemt de kans op een bui weer toe. De middagtemperaturen liggen iets onder het gemiddelde voor deze tijd van het jaar. (bron: buienrdar)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn