Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

22 juni 2021 door Jannes Wiersema

In het zuiden een bui, Noorden opklaringen.

Na een weer wat koelere nacht is het ook vandaag overdag niet erg warm. Met moeite stijgt het kwik op een enkele plek nog tot 20 graden, maar op de meeste plaatsen halen we dat niet en komen we uit tussen 16 en 19 graden. Wel is het op de meeste plaatsen droog.

Er is vrij veel bewolking, met af en toe wat ruimte voor de zon, de meeste zonneschijn dit keer voor het noorden van het land. In het zuiden schurkt een storing tegen de grens met Belgiƫ aan, daarom zijn de wolken in de zuidelijke provincies wat dikker en kan daar later op de dag een enkele bui vallen. Er waait nog steeds een noordelijke wind, die aan zee (vrij) krachtig kan zijn.

Ook in de nacht naar woensdag kan nog een enkele bui voorkomen. Het koelt af tot een graad of 10 a 11. Die minimumtemperaturen houden we voorlopig.

Morgen is het nog steeds relatief koeltjes, al wordt het op veel plaatsen net een graadje warmer dan vandaag. De maxima komen uit tussen 16 en 21 graden. Het is nu vrijwel overal droog en de zon komt weer iets vaker tevoorschijn. Langzaam maar zeker krijgen hogedrukgebieden weer meer invloed.

Donderdag krijgt de zon opnieuw een beetje meer ruimte dan de dag ervoor, en opnieuw krijgen we er op grote schaal een graadje bij. Het wordt dan 18 tot 22 graden. In het zuidoosten liggen regen- en onweersbuien op de loer, maar de meeste daarvan zullen ons land niet bereiken.

Vrijdag en zaterdag lijken ook nog relatief koele dagen te worden, met kans op een lokale bui.

Vanaf zondag worden de neerslagkansen kleiner, de zonkansen wat groter, en de temperatuurstijging gaat stapje voor stapje verder de nieuwe week in.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn