Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

27 juni 2021 door Jannes Wiersema

Vanavond in het zuiden enkele (onweers)buien.

Vooral in de zuidelijke helft van het land nu een aantal pittige onweersbuien actief.Die kunnen gepaard gaan met hagel en windstoten. Ook kan lokale wateroverlast optreden, maar de verschillen zullen groot zijn.

Vanavond trekken de regen- en onweersbuien in noordelijke richting, maar lossen onderweg op. Vannacht is er een mix van wolkenvelden en opklaringen en er staat weinig wind. Kouder dan 14 tot 18 graden wordt het niet en daarmee is het een zwoele nacht.

Morgen blijft de wind uit het oosten waaien en wordt nog steeds warmere lucht aangevoerd. Met uitzondering van het Waddengebied en de Zeeuwse kust wordt het 25 tot 29 graden. Af en toe schijnt de zon, maar in de loop van de ochtend komen vanuit het zuiden opnieuw regen en onweersbuien het land in. Ook daarbij is weer kans op hagel en veel neerslag. Opnieuw kan het tot wateroverlast komen.

De buien van maandag lossen in de nacht naar dinsdag weer op. Er komen opklaringen voor en hier en daar kan een mistbank ontstaan. Het wordt niet kouder dan 16 of 17 graden.

Ook dinsdag staat in het teken van een aantal zware buien met lokaal grote neerslaghoeveelheden. Tussendoor laat de zon zich ook geregeld zien. De temperatuur komt dan al wel een stuk lager uit, met zo’n 22 graden in het midden van het land.

Vanaf woensdag lijken de ergste buien achter de rug, al blijft het ook dan nog niet helemaal droog. Tot en met vrijdag is het daarbij nog niet al te warm.

Het lijkt erop dat de temperatuur volgend weekend weer omhoog gaat en dan wordt het waarschijnlijk ook zonniger en droger.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn