Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

29 juni 2021 door Jannes Wiersema

Minder warm en wisselvallig.

Vanochtend trekt een laatste bui uit de nacht via het noorden het land uit en dan is het een tijdlang droog met af en toe zonneschijn. In de vroege ochtend komt eerst nog lokaal mist en nevel voor, maar dit lost vrij snel op.

Er ligt een klein lagedrukgebied boven Duitsland en daar omheen worden bij ons met een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en noord wolkenvelden aangevoerd. Later vanmiddag en vanavond vallen er weer pittige buien in een deel van het land, soms ook met onweer of hagel. Deze vooral in de zuidoostelijke helft van het land aan te doen , in het noorden, midden en westen blijft het zo goed als droog. De maximumtemperatuur komt een stuk lager uit dan de afgelopen dagen, met 18 tot 20 graden aan de kust en 21 tot 24 graden in het binnenland.

Vanavond en vannacht trekken de buien nog iets verder het land in, richting het noorden en westen van het land. Het wordt niet kouder dan een graad of 14.

Morgen schuiven de regen- en onweersbuien terug naar het zuidoosten en is er in de rest van het land een mix van wolkenvelden en soms wat zon. Vooral in de middag hebben het noorden en westen van het land droog weer. Met een noordwestelijke wind wordt het nog iets frisser, met nog maar 17 tot 19 graden maximaal.

Donderdag is het ook tamelijk bewolkt en vallen vooral ’s ochtends verspreid een paar buien. De middag verloopt droger, met iets vaker zonneschijn. De temperatuur stijgt tot 18 of 19 graden, alleen in het noordoosten wordt het lokaal nog 20 graden.

Vrijdag valt vooral in het noordoosten nog een bui, daarna is het zo goed als droog. De zon laat zich weer iets vaker zien, maar het nog niet al te warm met temperaturen rond 20 graden.

Het lijkt erop dat de temperatuur volgend weekend weer omhoog gaat met 20-24 graden. Dit zijn normale temperaturen voor begin juli. De kans op neerslag is vooral zaterdag klein en de zon komt weer vaker tevoorschijn. Een stabiele droge periode lijkt voorlopig echter nog niet te komen, want zondag kunnen verspreid over het land alweer een paar buien vallen.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn