Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

01 juli 2021 door Jannes Wiersema

Vanaf morgenmiddag meer zon.

Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en enkele opklaringen elkaar af. In die opklaringen ontstaat nevel of lokaal mist. Ook kan plaatselijk nog een drupje regen vallen. De kans daarop is het grootst in de oostelijke helft het land. De temperaturen dalen tot tussen 12 en 14 graden en er waait een matige westelijke tot noordwestelijke wind.

NO redelijk wat zon vanmiddag

Morgen valt eerst vooral in het oosten en zuidoosten nog een bui, maar het grootste deel van de dag is het droog. De zon laat zich in de loop van de middag vanuit het noordwesten steeds vaker zien. Op meer plaatsen in het land loopt de temperatuur op tot 21 tot 23 graden, in het oosten en zuiden kan het alweer 24 graden worden. De westelijke wind is nog steeds meest matig.

Het lijkt erop dat de temperatuur in het weekend tijdelijk verder omhoog gaat naar 20-25 graden. Dit zijn normale temperaturen voor begin juli. Helemaal droog is het daarbij niet.

Zaterdag begint heel aardig, het is eerst droog met regelmatig zon, maar in de loop van de middag en avond is er vanuit het zuidwesten weer kans op een regen- of onweersbui.

Zondag is de buienkans in de ochtend nog een stukje groter, al laat ook dan de zon zich af en toe zien. De middag verloopt zo goed als droog, maar ’s avonds dienen zich opnieuw enkele buien aan, lokaal ook met onweer. De temperaturen komen dan met waarden tussen 20 en 24 graden weer iets lager uit.

Een stabiele zomerse periode lijkt ook na het weekend nog niet aan te breken. Het blijft licht wisselvallig met af en toe een regen- of onweersbui. Tussendoor komen ook steeds droge perioden meer waarin de zon behoorlijk schijnt. Ook de temperaturen blijven redelijk op peil met zo tussen 20 en 25 graden op de meeste dagen.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn