Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

03 juli 2021 door Jannes Wiersema

Eerst flink wat zon en warm, later (onweers)buien

Vanochtend trekken de lokale mist en nevel snel weg en daarna is er meteen flink wat ruimte voor de zon. In het zuidwesten kan al een eerste buitje vallen, maar het stelt nog nauwelijks wat voor. Wel wordt tegen het eind van de ochtend de bewolking vanuit het zuidwesten wat dikker.

In de loop van de middag trekt die bewolking verder over het land en ontstaan ook stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 22 tot 27 graden, met een naar zuidoost gedraaide wind. Aan het eind van de middag valt in het zuidwesten een eerste lokale regen- of onweersbui en gedurende de avond gaat dit op meer plaatsen in het land gebeuren. Het kunnen forse buien zijn, met onweer en eventueel hagel, windvlagen en veel regen in korte tijd. De temperatuur daalt dan meteen flink.

Tijdens de avond en de nacht verplaatsen de buien zich richting het noordoosten en lijken daarbij geleidelijk iets aan intensiteit in te boeten. Het wordt niet kouder dan 15 of 16 graden.

Morgen beginnen we met enkele regen- en onweersbuien, vooral boven het oosten en noordoosten van het land. Op andere plaatsen is het tijdelijk droger. De zon laat zich met name in het westen af en toe zien en met een zuidwestenwind warmt het op naar 20 tot 23 graden. Rond het middaguur volgen vanuit het zuiden nieuwe (onweers)buien. De neerslaghoeveelheden kunnen lokaal weer behoorlijk in de papieren lopen.

Na het weekend blijft het wisselvallig zomerweer, met dagelijks wat ruimte voor de zon, maar ook een paar regen- of onweersbuien. Met een aanhoudende zuidwestelijke wind, die vooral dinsdag en woensdag als een lagedrukgebied passeert flink kan doorblazen, komen de middagtemperaturen steeds tussen 20 en 24 graden uit. In de nachten daalt het kwik tot rond een graad of 15.

Een periode met stabiel zomerweer lijkt al met al voorlopig nog niet in aantocht, maar tussen de buien door en met de zon erbij zijn er volgende week toch voldoende momenten om van het weer te genieten.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn