Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

05 juli 2021 door Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt.

Het is op de meeste plekken droog en het klaart op veel plaatsen op, maar een lokale (stevige) bui is niet uitgesloten. Het wordt niet kouder dan een graad of 14. Vanochtend is het vooral in het noorden bewolkt. Elders komt ook veel bewolking voor, al zijn er ook enkele zonnige perioden. In de noordoostelijke helft kan nog bui voorkomen, mogelijk ook nog met een klap onweer.

Vanmiddag neemt vanuit het zuiden de bewolking wel verder toe, maar aanvankelijk is het bijna overal droog. Pas tegen het eind van de middag en in de avond neemt de kans op een enkele bui weer toe. Er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind en de maximumtemperatuur ligt met 19 tot 22 graden rond normaal voor de tijd van het jaar.

In de avond is het overwegend bewolkt en kan van tijd tot tijd weer een bui vallen. In de nacht naar dinsdag gaat het vanuit het zuidwesten op steeds meer plekken regenen. Morgen trekt de wind even flink aan, naar een windkracht 6, lokaal zelfs 7 aan de kust en windkracht 4 in het binnenland. De zon laat zich regelmatig zien, maar er valt ook weer een lokale bui. In de loop van de middag en avond wordt het droger en komt er nog meer ruimte voor de zon. De middagtemperaturen komen tussen 19 en 23 graden uit. Dinsdagavond neemt de wind geleidelijk weer af.

Woensdag staat er nog steeds aardig wat wind, maar is het al een stuk rustiger dan op de dinsdag. Er is vrij veel ruimte voor de zon, maar er komt ook weer een enkele bui voor. De maximumtemperatuur ligt op 20-23 graden.

De dagen daarna blijft het rustig en licht wisselvallig zomerweer. De temperaturen blijven uitkomen tussen 19 en 23 graden. Er blijft een kans bestaan op enkele buien, al neemt die kans in de loop van de week wel steeds verder af. Verder bestaat het weerbeeld uit een afwisseling van wolken en zon. Buiten de enkele buien om is het dus eigenlijk prima zomerweer.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn