Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

06 juli 2021 door Jannes Wiersema

Vanmiddag flink wat wind.

Een lagedrukgebied trekt ten westen van ons land langs en daardoor gaat het vandaag even flink waaien.

Vanochtend is het nog relatief rustig, met een mix van wolkenvelden en wat zon, maar vanmiddag steekt er aan de kust een krachtige tot harde zuiden- tot zuidwestenwind op, windkracht 6 a 7, met lokaal windstoten tot 75 kilometer per uur. Landinwaarts wordt de wind matig tot soms krachtig, windkracht 4 tot 6, en komen windstoten tot 60 kilometer per uur voor. Er valt een lokale bui, de meeste kans daarop is er in de kustgebieden. De temperatuur stijgt in de loop van de dag naar 20 graden aan zee tot 23 graden langs de oostgrens.

Vanavond neemt de wind af en vannacht klaart het breed op. De temperatuur daalt naar 12 tot 14 graden.

Morgen houdt de wind zich een stuk rustiger; meest matig vanuit zuidelijke tot zuidwestelijke richting. Er is flink wat ruimte voor de zon, maar vooral in het westen en noorden van het land valt in de loop van de dag ook nog een lokale regen- of onweersbui. Het wordt 20 graden aan de kust tot 24 graden in het noorden van Limburg.

Donderdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Een enkele stapelwolk groeit in de loop van de dag uit tot een regen- of onweersbui, maar de meeste plekken houden het droog. Qua temperatuur verandert er weinig, met nog steeds zo’n 20 tot 24 graden.

De dagen daarna blijft het rustig en licht wisselvallig zomerweer. De temperaturen liggen overdag steeds tussen 20 en 25 graden en naast flink wat ruimte voor de zon is er ook bijna dagelijks kans op een lokale regen- of onweersbui in de tweede middaghelft. Buiten die enkele buien om is het dus eigenlijk prima zomerweer.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn