Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

07 juli 2021 door Jannes Wiersema

Flink wat zon, vanmiddag een lokale bui.

Vandaag houdt de wind zich een stuk rustiger dan gisteren; nu waait er een meest matige zuidelijke tot zuidwestelijke wind. Er is flink wat ruimte voor de zon, maar verspreid over het land valt in de loop van de dag ook nog een lokale regenbui. Het wordt 20 graden aan de kust tot lokaal 24 graden in het noorden van Limburg. en omdat het eigenlijk het grootste deel van de tijd droog is, lijkt het een heerlijke zomerdag te worden.

Vanavond en in de komende nacht zijn er opnieuw brede opklaringen. Het kan nevelig worden en hier en daar kan een mistbank ontstaan. Bij maar weinig wind dalen de temperaturen tot tussen 12 en 14 graden.

Morgen wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Een enkele stapelwolk groeit in de loop van de dag vooral in het oosten uit tot een regen- of onweersbui en dat lijkt op wat meer plaatsen dan de voorgaande dagen te gebeuren. Qua temperatuur verandert er weinig, met nog steeds zo’n 20 tot 24 graden en een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

De dagen na morgen blijft het rustig en licht wisselvallig zomerweer. De temperaturen liggen overdag steeds tussen 20 en 25 graden en naast flink wat ruimte voor de zon is er ook bijna dagelijks kans op een lokale regen- of onweersbui in de tweede middaghelft.

Daarbij zijn de precieze verwachtingen voor zaterdag en zondag nog wat onzeker door het gedrag van een storing die in de buurt van Nederland terecht lijkt te komen. Wel lijkt het er dan op dat de buienkans wat groter is dan in de dagen om het weekend heen.

Als één ding de komende dagen duidelijk is, dan is dat wel dat het buiten de buien om (die meestal maar kort duren) steeds eigenlijk prima zomerweer is.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn