Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

12 juli 2021 door Jannes Wiersema

Eerste nog wisselvallig.

Het is bijna overal droog en er zijn brede opklaringen. Lokaal is er sprake van wat nevel of mist. De minima liggen tussen 13 en 17 graden en er staat vrijwind.

Vanochtend is het overal droog en de zon is op veel plaatsen te zien. Soms wordt deze wel afgeschermd door wat hoge bewolking.

Vanaf de middag ontstaan er wat stapelwolken boven het midden en noorden van het land en komt er vanuit het zuiden bovendien dikkere bewolking opzetten. Daardoor zal de zon minder vaak te zien zijn, maar het blijft nog wel overwegend droog. Vooral in het noordoosten kan een buitje vallen. Met een meest zwakke wind uit het zuidoosten wordt het wat warmer dan de afgelopen dagen: 23 à 24 graden in het westen en in het oosten kan het zomers warm worden met 25 of 26 graden als maximumtemperatuur.

In de avond kunnen er enkele stevige regen- en onweersbuien ontstaan. De grootste kans daarop is momenteel voor het zuiden en zuidwesten, al is een enkele pittige bui elders ook niet uitgesloten. In de nacht naar dinsdag sterven de meeste buien uit en klaart het lokaal even op. Tijdens zo’n opklaring kan er zich wat nevel of mist vormen, vooral op plaatsen waar het heeft geregend. Bij een zwakke noordoostenwind koelt het niet verder af dan zo’n 16 à 17 graden.

Morgen neemt vanuit het zuidoosten al snel de kans op buiige regen toe. De hele dag regent het op veel plaatsen van tijd tot tijd, regionaal valt 20 mm of meer. De meeste neerslag valt waarschijnlijk in de zuidoostelijke helft van het land, in het noorden en noordwesten blijven de neerslaghoeveelheden mogelijk beperkt. Vooral ’s middags is er kans op een enkele donderklap, voornamelijk in de oostelijke helft. Soms is het even wat droger, maar de zon krijgen we nauwelijks te zien. De temperatuur valt met maximaal 19 tot 22 graden een stuk lager uit dan op maandag. De wind is zwak tot matig uit een meest noordelijke richting.

In de nacht naar woensdag is het bewolkt en aanhoudend wisselvallig. De temperatuur daalt niet verder dan 15 graden. Woensdag overdag blijven neerslagzones in de buurt liggen. Vooral de zuidoostelijke helft van het land maakt wederom kans op een (klets)natte dag met tientallen millimeters neerslag, op een enkele plek valt misschien wel 50 mm regen. Daarbij kan soms ook onweer voorkomen. In het westen en noorden blijft het waarschijnlijk wat droger en is de zon af en toe te zien. De temperatuur varieert van 19 graden in het zuidwesten tot mogelijk 25 graden in het uiterste noordoosten. De wind is matig, aan de kust vrij krachtig uit het noord- tot noordwesten.

Op donderdag is het in het grootste gedeelte van het land vrijwel droog, al blijft in het oosten de kans op een bui aanwezig. Lokaal kan zo’n bui gepaard gaan met onweer. De temperatuur ligt met 20 tot 25 graden rond de normaal voor de tijd van het jaar.

Vanaf vrijdag krijgen we te maken met droge(re) condities. Daarbij gaat de zon steeds vaker schijnen. Op vrijdag liggen de temperaturen nog rond de 20 graden, maar in de dagen daarna neemt de kans op zomerse temperaturen van 25 graden of meer duidelijk toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn